Internationella PBC-dagen 2019

Vi uppmärksammar den Internationella PBC-dagen 2019

Den andra söndagen i september (i år blir det den 8 september) är det internationella PBC-dagen vilket vi såklart uppmärksammar både på vår hemsida och på sociala medier.
 Initiativet bakom PBC-dagen är att skapa en offentlig debatt om sjukdomen, drabbade och samhällseffekten.

Bakom initiativet står ett antal föreningen över hela världen som alla jobbar mot ett gemensamt mål: att stödja drabbade och deras familjer. Vår amerikanska systerorganisation PBCers Organization, ledd av Carol Roberts, skriver: “Vi har valt september som Månad för Uppmärksammelse för PBC.

Som symbol för vårt arbete har vi en pusselbit som visualiserar vårt arbete med att hitta vår plats i livspusslet, i synnerhet med en diagnos som för tillfället har varken känd orsak eller botemedel. De flesta av oss drabbade reagerar mycket individuellt, eller ibland inte alls, till den behandling som erbjuds. Tillsammans blir vi alla en liten bit i det stora pussel som utgör vår diagnos och dess effekter.”

En symbol för alla oss som är inblandade på något sätt

Carol fortsätter: “Vi har skapat kanalen #pbcpuzzle för att synliggöra hur vi alla; diagnostiserade, forskare, läkare, stödgrupper etc utgör en del av pusslet och därför använder vi symbolen även för detta års uppmärksammande av Internationella PBC-dagen.”

PBCers Organization har lagt upp bilder som går att dela och posta på sociala medier via https://pbcers.org/PBC/Puzzle.htm

Varför inte också tagga dina inlägg med @PBCers för att stödja vår systerorganisation?